مطالعات تخصصی کانی‌شناسی ایران

پژوهش های بنیادی در شمال شرق و ایران مرکزی

مطالعات تخصصی کانی‌شناسی ایران

پژوهش های بنیادی در شمال شرق و ایران مرکزی

مطالعات تخصصی کانی‌شناسی ایران

آقای دکتر رامین صمدی

نویسندگان

۳ مطلب در آبان ۱۴۰۰ ثبت شده است

سرقت علمی

به نام خدا
کپی و سرقت مقاله و پایان نامه!
متاسفانه در سالهای اخیر روند سرقت علمی و کپی برداری از تحقیقات سایر محققین و پژوهشگران در قالب سرقت از مقاله ها، پایان نامه ها و رساله ها رو به فزونی گذاشته است.
در شرایط حاضر به وفور تبلیغات نگارش پایان نامه و مقاله را در فضای مجازی مشاهده می کنیم.
سوال شاخص این است که چرا و چگونه جامعه علمی ما درگیر این فساد علمی شده و از سوی دیگر به رغم تهدید و قوانین به ظاهر کارآمد، ما کماکان شاهد کپی برداری، سرقت و بی توجهی به مالکیت فکری هستیم.
چرا ایده و تحقیقات سایر محققین به سهولت کپی و با نظارت استاد راهنما، مشاور و داور مجددا در جلسه ای دفاع و جشن دانش آموختگی گرفته می شود؟!
در حالت ایده آل بایستی ۳۰ درصد از محصلین وارد دانشگاه شوند که اگر این اتفاق بیفتد قاعدتاً  هم دانشجوی با کیفیت وارد دانشگاه می‌شود و هم اساتید کارآزموده استخدام می‌شوند و دیگر شاهد گسترش ۲-۳ هزار دانشگاه در کشور نخواهیم بود.
از سوی دیگر زمانی که ظرفیت کارشناسی ارشد و دکتری را بدون ضابطه افزایش می دهیم، هیأت علمی ما زمان استانداردی که بایستی بین دانشجویان خود تقسیم نماید را ندارد و از آن سو نظارت کمتر سبب تخلف و تقلب می گردد.
 قطعا این تعداد دانش آموخته مقطع دکتری که وجود دارد بی‌رویه بوده و بیش از نیاز کشور است. در واقع ما نیازمند کارشناس زبده هستیم و نیاز به کارشناسی ارشد و دکتری بسیار کم است. یکی از راهکارهای جدی در این زمینه برای اینکه بازار مقاله و پایان‌نامه فروشی برطرف شود این موضوع نیست که به صورت چکشی عمل کنیم و یا با اقدامات ضربتی توسط پلیس موضوع را برطرف کنیم چرا که این اتفاق ممکن نیست.

روش منطقی این است که جذب دانشجویان هدایت شده باشد، دانشجویانی که واقعاً عاشق علم و تحقیق هستند بتوانند وارد دانشگاه شوند و از آن سو لزومی ندارد تمامی دانشگاه‌ها بدون امکانات و هیات علمی کافی دانشجوی مقطع ارشد و دکتری پذیرش کنند. وقتی دوره های کارشناسی ارشد و دکتری بدون هماهنگی و بدون نیاز ایجاد می کنیم افراد کم توانی وارد دانشگاه می شوند که دانشجویانی شایسته نخواهند بود و اساتیدهم قاعدتاً شایسته نیستند و در مجموع، نظام آموزش عالی توانا ‌و کیفیت گرا نخواهیم داشت  که نتیجه این نظام علمی تقلب و پایان نامه نویسی و کپی تحقیقات سایرین و در واقع فریبی علمی خواهد بود.
انشالله دوره های تحصیلات تکمیلی بر اساس نیاز جامعه و با شایسته محوری برگزار شود.

دکتر صمدی

#تقلب_علمی #سرقت_علمی #پلاگریسم #پلاجیاریسم #پلاجریسم #دکتر_رامین_صمدی #دکتر_صمدی
#Plagiarism
 #Stop_Plagiarism

  • گروه زمین آزمون

بیکاری نخبگان

 

به نام خدا
در شرایطی که خبر دردناک خودسوزی جوانی به جهت بیکاری شنیده می شود و از سوی دیگر ناشی از سیاست های رها نمودن ظرفیت ورودی تحصیلات تکمیلی شاهد حضور خارج از ظرفیت دانشجویان در دانشگاه ها، بدون در نظر گرفتن آینده شغلی جوانان هستیم، ناگهان در حالیکه بخش بزرگی از نخبگان و دانش آموختگان دانشگاه های کشور بیکار رها شده اند، مجددا سخنان شبهه انگیز معاون علمی و رئیس بنیاد نخبگان مبنی بر بازگشت ۲۶۰۰ نخبه به کشور در ۵ سال گذشته را می شنویم.
در این وضعیت پیچیده عدم اشتغال بخش بزرگی از دانش آموختگان کارشناسی ارشد و دکتری، اینکه تمام توان و ذهنیت مجموعه به ظاهر پشتیبان نخبگی کشور، فقط در پی بازگشت ایرانیان خارج از کشور است، جای شک و شبهه دارد؟
چرا آماری پیرامون حمایت از نخبگان داخلی ارائه نمی کنید؟
اینکه بهترین جوانان و نخبگان کشور را رها تا اجبار به ترک کشور گردند و سپس تمام ظرفیت مجموعه تحت امر برای بازگشت همان نخبگان گذاشته شود، صحیح است؟
بیان عدم مسئولیت دانشگاه در مسئله بیکاری آیا سبب رفع مسئولیت افرادی که با تصمیمات نادرست مسبب افزایش ظرفیت دوره های تحصیلات تکمیلی در کشور بدون توجه به نیاز کشور شده اند، می شود؟
رهاسازی فضای علمی کشور و بروز تخلفات وسیع در بحث پایان نامه نویسی و رساله نویسی توسط افراد در قبال پرداخت مالی تا کجا ادامه خواهد داشت؟
نشستن اشخاصی با حداقل توان علمی و پژوهشی بر روی کرسی های کارشناسی ارشد و دکتری به واقع جز ضرر و نابودی علمی آینده ما، چه نتیجه ای خواهد داشت؟
افتخار بازگشت دانش آموخته دانشگاه های غربی چه منفعتی برای شما دارد که اینچنین پایکوبی می کنید؟! اما برای نخبه متعهد دانش آموخته داخل کشور هیچ ارزشی قائل نیستید؟
چرا تحصیل در خارج را الگوی برتر و دانشگاه داخلی را بی ارزش و فاقد علم جلوه می دهید؟ مگر شما استاد همین دانشگاه نیستید؟ وقتی دانش کافی ندارید، چرا دانشجو می پذیرید و سپس وی را ضعیف و ناتوان جلوه می دهید؟
چرا برای استخدام نخبگان ظرفیتی تعیین نمی گردد؟ اینکه بنیاد نخبگان جوایز جذب در موسسه های علمی و دستگاه های اجرایی را بدون هیچ پشتوانه ای ارائه و فقط نخبه را امیدوار و خانه نشین نماید صحیح است؟
دفاتر متعدد بنیاد در کشور و جوایزی که مکرراً تبلیغ می گردد برای جوان نخبه داخلی چه نتیجه ای داشته است؟
در پایان تا کجا و چه زمانی تمام افتخار و آرزوی مسئول و کارگزار ما، بازگشت دانش آموختگان از دانشگاههای خارج ایران است؟ برای نخبگان و دانش آموختگان داخل کشور برنامه و آینده نگری شما چیست؟

دکتر صمدی

#بیکاری_نخبگان #بیکاری_دانشگاهیان

 

  • گروه زمین آزمون

کنکور

به نام ایزد پاک
در یک دهه اخیر با تصمیمات بدون پشتوانه علمی، متاسفانه شاهد افزایش ناگهانی ظرفیت پذیرش مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در کلیه دانشگاه های کشور بودیم.
برای منافع کوتاه مدت دانشگاه و یا رفع هزینه های جاری و با موافقت با هر درخواست، با افزایش بی دلیل ظرفیت ورودی دانشجو، چنین سونامی شوک آوری را به دانشگاه های بدون امکانات و هیات علمی کافی وارد؛ و از آن سو بهترین جوانان کشور را در سراب تحصیلات تکمیلی بدون پیش بینی آینده کاری رها نمودیم.
به واقع چرا مجموعه تصمیم گیری در وزارت علوم جلوی ادامه این ضرر بدون جبران را نمی گیرد؟ خروجی بی ملاحظه مقاطع ارشد و دکتری بدون وجود شرایط استخدامی تا چه زمانی ادامه دارد؟ چرا بایستی بسیاری از افراد ناتوان به دلیل ظرفیت های بدون ملاحظه وارد مقطع دکتری گردند که حتی توان علمی حداقلی را ندارند؟ تا کجا استادان ما با توجیه رفع مشکل، هم برای دانشجوی دکتری آنالیز تهیه می کنند و هم مقاله و حتی تز او را تکمیل می کنند؟ از سوی دیگر تا چه زمانی هیات علمی ما ناشی از قوانین مقاله پرور، به دانشجو صرفا به عنوان موتور تولید مقاله می نگرد؟ اجبار به خرید کتاب استاد، اجبار به گذاشتن نام استاد در ابتدای نویسندگان، اجبار به همکاری های ناخواسته تا کجا ادامه دارد؟
وظیفه سیستم علمی و دانشگاهی ما صرفا ورودی ارشد و دکتری و خروجی بدون توان علمی نیست! در کدامین سیستم علمی دانشجوی ضعیف به سهولت و با کمک استاد راهنما دفاع می کند؟ در کدام کشور دنیا به سهولت ما، دانشجو با پرداخت مالی امکان خرید مقاله و تز دارد؟ فروش مدارک ارشد و خصوصا دکتری تا کجا ادامه خواهد داشت؟
امروز که دانش آموختگان نگران ارشد و دکتری و دانشجویان پر شوق دیروز را می بینیم، از خود بپرسیم این ظرفیت اشتباه در مقاطع تحصیلات تکمیلی در آینده چه با امید و آینده کشور و جوانان ما خواهد نمود؟!
بایستی ظرفیت کارشناسی ارشد و خصوصا دکتری را کاهشی و حتی در برخی رشته ها و گرایش های بحرانی به صفر برسانیم تا در سالهای آینده این سونامی غم بار، سیستم علمی و جامعه جوانان و فرهیختگان را بیشتر از این دچار آسیب ننماید.

دکتر صمدی

#کنکور #دکتر_صمدی #دکتری #کارشناسی_ارشد #دانشگاه

 

  • گروه زمین آزمون